Tieners

Vanaf 10 jaar kan er gekozen worden voor een specifieke stijl.

Jazz/show/modern

Moderne dans en jazzdans zijn technische dansvormen waarbij je sterk vanuit je gevoel danst. Belangrijke principes zijn het gebruik van lichaamsgewicht, (ont)spanning en ademhaling. In de lessen worden de basistechnieken ontwikkeld vanuit bewustwording van lichaamstraining. Er is veel aandacht voor muzikaliteit, dansante kwaliteiten en gevarieerd ruimtegebruik.  Showdans is een dansvorm die zich meer richt op de uiteindelijke vorm en het eindresultaat. Het zijn de expressiebewegingen en de spelelementen die deze dans tot een show maken. In de les worden de basistechnieken uit de jazz en moderne dans aangeboden. Binnen de danscombinatie komen deze technieken terug en worden ze samengevoegd met de expressie vanuit de showdans. Een zeer gevarieerde les!

Klassiek ballet

Klassiek Ballet is de oudste dansvorm en daarmee de basis voor alle danstechnieken. Klassiek Ballet heeft een vast bewegingsvocabulaire die erop gericht is de kracht, lenigheid, balans en coƶrdinatie te verbeteren. Je leert goed uit te draaien en werkt aan een goede lichaamshouding. Naast het aanleren van de juiste ballettechniek staan ook de creativiteit, expressie, presentatie, muzikaliteit en het dansplezier centraal!Klassiek Ballet ziet er vaak sierlijk uit: de bewegingen zijn elegant, licht en rond. De armen en de benen vormen mooie lange lijnen. Er wordt razendsnel gedraaid en torenhoog gesprongen! De balletles bestaat uit danstechnische oefeningen; zowel aan de (professionele) ballet-barre als in het midden van de danszaal. Vervolgens worden deze technieken toegepast in een combinatie; verplaatsend over de diagonaal of in een danscombinatie/choreografie. Onze docent volgt het programma van The royal Academy of Ballet.

Urban

Urban is een verzamelnaam voor de verschillende hippe, dynamische en swingende dansvormen zoals Hiphop, Housedance en Streetdance. Tijdens een Urban dansles komen al deze populaire dansvormen aan bod. Hiphop, Streetdance en Housedance zijn energieke, stoere dansstijlen die momenteel niet meer weg te denken zijn! Wat Urban zo speciaal en populair maakt? Er zijn geen standaardregels of -technieken. Iedereen kan zijn eigen versie van Urban creƫren. Tijdens deze intensieve dansles wordt er gewerkt aan een goede conditie en het ontwikkelen van kracht. Vervolgens wordt aan een danscombinatie en/of choreografie gewerkt. Deze choreografie wordt uiteindelijk gepresenteerd in de jaarlijkse dansvoorstelling. De Urbanlessen zijn vrolijk, energiek en stoer!