Kinderen

Kinderen

Vanaf groep 3 bieden wij de lessen Dancemix aan. Bij Dancemix leer je veel verschillende dansstijlen. Dus vind jij alles leuk? Hiphop, Modern, Musical, Ballet en Streetdance?! Dan is Dancemix iets voor jou. Deze dansles is ook geschikt om te ontdekken wat je het allerleukste vindt. Bij Dancemix leer je strak, energiek, ritmisch, expressief maar ook vloeiend te bewegen. Dancemix ondersteunt de ontwikkeling van de fijne- en grove motoriek. Doordat we verschillende dansstijlen dansen, maken kinderen ook kennis met verschillende soorten muziek en ritmes. Kinderen leren hun lichaam op verschillende manieren te bewegen; ze leren hun eigen bewegingsmogelijkheden kennen. Daarnaast draagt Dancemix bij aan een creatieve ontwikkeling omdat eigen inbreng en fantasie de ruimte krijgen. In deze dansles is plezier het belangrijkste!

De dansles begint met een warming-up voor de spiegel. We dansen vrolijk, hip en vol energie! Het volgende onderdeel is over het midden verplaatsen. Hierbij leren we grote danspassen als sprongen, draaien en slides. We oefenen om op de maat van de muziek te dansen. Daarna doen we verschillende dansoefeningen. Dit kan een hiphop, musical of moderne oefening zijn. Na deze dansoefeningen volgt een danscombinatie. Hier kunnen alle kinderen hun enthousiasme en energie kwijt!

Dance Academy Woerden deelt de kinderen in bij een leeftijd passende groep. Zo gaan ze om met hun leeftijdsgenoten en krijgen zij in de lessen de dansen aangeleerd die passen bij hun persoonlijke belevingswereld en niveau. Voor alle groepen geldt dat plezier in dansen centraal staat. Heeft uw kind behoefte aan meer uitdaging, dan is auditie doen voor een wedstrijdgroep een optie.