Lesaanbod

Peuters en kleuters

Dance Academy Woerden biedt dans aan voor kinderen vanaf 2 jaar. Bij de peuter- en kleuterlessen wordt altijd gewerkt met een thema. Binnen dit thema leren we de allerkleinsten de beginselen van muziek en dans. Hoe klinkt de muziek? Hoor je de maat? Kunnen we daarop klappen, springen en stampen? Of bewegen we juist heel sierlijk en rustig? Rijk aan fantasie en op alle soorten muziek maken de kinderen kennis met hoe fijn het is om te bewegen in de vorm van dans. Naarmate de leeftijd vordert, verschuift het accent naar het aanleren van basispassen en basistechniek. Uiteraard nog steeds spelenderwijs en met aandacht voor de belevingswereld van deze jongen kinderen. Dit uit zich ook in onze keuze voor muziek.Op zo’n jonge leeftijd meedoen in een groep kan natuurlijk best wel spannend zijn. Daarom bieden wij 2 gratis proeflessen aan om te ontdekken of uw kind al aan dansles toe is. Als blijkt dat het dansen nu nog te spannend is, is het altijd mogelijk om een half jaar later nog eens 2 proeflessen te komen doen. Overleg met de leiding is hierin altijd mogelijk.


Kinderen

Vanaf groep 3 bieden wij de lessen dancemix aan. Bij Dancemix leer je veel verschillende dansstijlen. Dus vind jij alles leuk? Hiphop, Modern, Musical, Ballet en Streetdance?! Dan is Dancemix iets voor jou! Deze dansles is ook geschikt om te ontdekken wat je het allerleukste vindt. Bij Dancemix leer je strak, energiek, ritmisch, expressief maar ook vloeiend te bewegen. Dancemix ondersteunt de ontwikkeling van de fijne- en grove motoriek. Doordat we verschillende dansstijlen dansen, maken kinderen ook kennis met verschillende soorten muziek en ritmes. Kinderen leren hun lichaam op verschillende manieren te bewegen; ze leren hun eigen bewegingsmogelijkheden kennen. Daarnaast draagt Dancemix bij aan een creatieve ontwikkeling omdat eigen inbreng en fantasie de ruimte krijgen. In deze dansles is plezier het belangrijkste!

De dansles begint met een warming-up voor de spiegel. We dansen vrolijk, hip en vol energie! Het volgende onderdeel is over het midden verplaatsen. Hierbij leren we grote danspassen als sprongen, draaien en slides. We oefenen om op de maat van de muziek te dansen. Daarna doen we verschillende dansoefeningen. Dit kan een hiphop, musical of moderne oefening zijn. Na deze dansoefeningen volgt een danscombinatie. Hier kunnen alle kinderen hun enthousiasme en energie kwijt! Dance Academy Woerden deelt de kinderen in bij een leeftijd passende groep. Zo gaan ze om met hun leeftijdsgenoten en krijgen zij in de lessen de dansen aangeleerd die passen bij hun persoonlijke belevingswereld en niveau. Voor alle groepen geldt dat plezier in dansen centraal staat. Heeft uw kind behoefte aan meer uitdaging, dan is auditie doen voor een wedstrijdgroep een optie.


Tieners

De jazz/show/modern

Moderne dans en jazzdans zijn technische dansvormen waarbij je sterk vanuit je gevoel danst. Belangrijke principes zijn het gebruik van lichaamsgewicht, (ont)spanning en ademhaling. In de lessen worden de basistechnieken ontwikkeld vanuit bewustwording van lichaamstraining. Er is veel aandacht voor muzikaliteit, dansante kwaliteiten en gevarieerd ruimtegebruik.  Showdans is een dansvorm die zich meer richt op de uiteindelijke vorm en het eindresultaat. Het zijn de expressiebewegingen en de spelelementen die deze dans tot een show maken. In de les worden de basistechnieken uit de jazz en moderne dans aangeboden. Binnen de danscombinatie komen deze technieken terug en worden ze samengevoegd met de expressie vanuit de showdans. Een zeer gevarieerde les!

Urban

Urban is een verzamelnaam voor de verschillende hippe, dynamische en swingende dansvormen zoals Hiphop, Housedance en Streetdance. Tijdens een Urban dansles komen al deze populaire dansvormen aan bod. Hiphop, Streetdance en Housedance zijn energieke, stoere dansstijlen die momenteel niet meer weg te denken zijn! Wat Urban zo speciaal en populair maakt? Er zijn geen standaardregels of -technieken. Iedereen kan zijn eigen versie van Urban creëren. Tijdens deze intensieve dansles wordt er gewerkt aan een goede conditie en het ontwikkelen van kracht. Vervolgens wordt aan een danscombinatie en/of choreografie gewerkt. Deze choreografie wordt uiteindelijk gepresenteerd in de jaarlijkse dansvoorstelling. De Urbanlessen zijn vrolijk, energiek en stoer!


Volwassenen

Total dance workout

Total Dance Workout is een populaire trainingsmethode van Les Mills. In deze les dans je op populaire hits die je ook hoort in de clubs. Gemiddeld duurt een les 45 minuten waarbij je het hele lichaam traint. Het is eigenlijk dansen en sporten tegelijk. Total dance Workout is een leuke workout om in vorm te raken; tijdens een les verbrand je namelijk tot wel 600 calorieën.Hoe ziet een les er ongeveer uit? Eerst begin je met een warming up; lekker alle spieren losmaken. Daarna volgt een les van 35 minuten, met verschillende danscombinaties die vrij eenvoudig zijn, maar zeker niet minder leuk om uit te voeren. De choreografie is gebaseerd op populaire muziek, met zowel nieuwe nummers als golden oldies. Je krijgt niet alleen alle gelegenheid om beter te leren dansen, maar de combinatie van zowel intensieve als rustige nummers zorgt ervoor dat je daadwerkelijk met een complete workout bezig bent. Aan het einde van een training worden meestal een aantal rekoefeningen gedaan of wordt er op een rustig tempo doorgetraind om af te koelen.

  • Total dance Workout is uitstekend voor het ontwikkelen van strakke bilspieren, beenspieren en kuiten
  • Het is leuk om te doen als je van dansen en muziek houdt
  • Je vergeet tijdens de Total Dance Workout dat je aan het sporten bent