Peuters en kleuters

Dance Academy Woerden biedt dans aan voor kinderen vanaf 2 jaar. Bij de peuter- en kleuterlessen wordt altijd gewerkt met een thema. Binnen dit thema leren we de allerkleinsten de beginselen van muziek en dans. Hoe klinkt de muziek? Hoor je de maat? Kunnen we daarop klappen, springen en stampen? Of bewegen we juist heel sierlijk en rustig?

Rijk aan fantasie en op alle soorten muziek maken de kinderen kennis met hoe fijn het is om te bewegen in de vorm van dans. Naarmate de leeftijd vordert, verschuift het accent naar het aanleren van basispassen en basistechniek. Uiteraard nog steeds spelenderwijs en met aandacht voor de belevingswereld van deze jongen kinderen. Dit uit zich ook in onze keuze voor muziek.

Op zo’n jonge leeftijd meedoen in een groep kan natuurlijk best wel spannend zijn. Daarom bieden wij 2 gratis proeflessen aan om te ontdekken of uw kind al aan dansles toe is. Als blijkt dat het dansen nu nog te spannend is, is het altijd mogelijk om een half jaar later nog eens 2 proeflessen te komen doen. Overleg met de leiding is hierin altijd mogelijk.