Wedstrijdgroepen

Vanaf 6 jaar is het mogelijk om in een wedstrijdgroep te dansen. Binnen de wedstrijdgroepen zijn er verschillende niveaus en leeftijdscategorie├źn.

Het niveau van een wedstrijdgroep ligt beduidend hoger dan dat van een recreatiegroep. In de wedstrijdgroepen bouwen we de danstechnieken verder uit en perfectioneren deze. Jaarlijks stelt de hoofdleiding de groepen opnieuw samen, dus afvallen behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Deze groepen trainen meerdere malen per week. Het aantal uren is afhankelijk van het wedstrijdniveau.

Elk jaar vinden er auditierondes plaats waarin nieuw talent de kans krijgt om zich te plaatsen in een selectiegroep. Daarnaast kan er gekozen worden om leden op uitnodiging te laten deelnemen aan een wedstrijdgroep.

De wedstrijdgroepen nemen deel aan diverse wedstrijden en shows. Daarnaast worden zij vaak gevraagd om een dansoptreden te verzorgen bij allerlei evenementen in Woerden zoals de Woerdense Vakantieweek of de intocht van Sinterklaas.

Onze groepen halen al meerdere jaren goede resultaten en daar zijn we trots op! Groepen van Dance Academy Woerden hebben zich meerdere malen Nederlands Kampioen mogen noemen.